Noordwijkerhout8

Wat kost een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken kopen is een flinke investering. Wij begrijpen dat je deze investering weloverwogen wil doen. Een keuken is geen alledaagse aankoop, maar het is wel de plek waar dagelijks geleefd wordt. Wij willen dat je niet alleen tevreden bent met je keuken op het moment van aanschaf, maar ook gedurende de komende 15 tot 20 jaar waarin de keuken mee gaat. Maar wat zijn nou precies de kosten van een nieuwe keuken? Van welke factoren is de prijs afhankelijk? Keukenstudio ter Laak geeft je inzicht!

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

De kosten van een nieuwe keuken kunnen variëren van €10.000 tot €30.000. De gemiddelde prijs van een keuken is ongeveer €17.500. De uiteindelijke prijs van jouw keuken is grotendeels afhankelijk van de keuzes die je maakt, het type keuken en de keukenoppervlakte.

Kostenbepalers: dit heeft invloed op de prijs van jouw nieuwe keuken

De gemiddelde kosten van een keuken variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de grootte, opstelling, merkkeuze, apparatuur en materiaalkeuzes. We leggen ze een voor een aan je voor.

Keukenopstelling

De keukenopstelling is een van de belangrijkste factoren die de prijs van jouw keuken beïnvloedt. Ga je voor een keuken met keukeneiland? Dan zullen de kosten al gauw hoger uitvallen dan wanneer je voor een rechte opstelling gaat. Bij een keukeneiland moeten namelijk ook de leidingen voor gas, elektra, water en afvoer verplaatst worden. Benieuwd welke opstellingen er allemaal zijn? Bekijk hier 6 verschillende keukenopstellingen.

parallele keuken - keukenstudio ter laak

Bekijk hier de gerealiseerde moderne parallelle keuken in Noordwijk.

Afmetingen en oppervlakte

De afmetingen en oppervlakte van jouw keuken hebben ook invloed op de prijs. Een grotere keuken is duurder dan een kleinere keuken. Is jouw keukenoppervlakte kleiner dan 6m2, dan kun je rekenen op een gemiddelde prijs van €1.000. Gemiddeld valt een keuken tussen de 6m2 en 16m2, dan kun je rekenen op een gemiddelde kosten van €3.500. Is jouw keuken groter dan 16m2? Dan zijn de gemiddelde kosten €6.000. We hebben het hier echt alleen over de kosten van de keuken, exclusief apparatuur, montage én keukenblad.

Merk

Wanneer je voor een merkkeuken gaat of juist niet, heeft dit natuurlijk invloed op de prijs. Een keuken van een A-merk zal duurder maar een stuk kwalitatiever zijn dan van een onbekend merk. Ga je voor een kwalitatieve keuken voor de komende 15 tot 20 jaar, kies dan voor een merkkeuken.

Apparatuur

Bij het kiezen van de apparatuur van je keuken kunnen de prijzen flink variëren. Bedenk vooraf goed wat je noodzakelijk vindt en wat er echt niet mag ontbreken in je nieuwe keuken. Ga je voor meer luxe? Dan zullen de kosten ook oplopen. Ga uit van zo’n €5.000 voor de basisapparatuur: koelkast, vaatwasser, kookplaat en combimagnetron. Inbouwapparatuur is over het algemeen ook duurder dan losse apparatuur. Ga je voor extra’s als een kokend water kraan of juist een wijnklimaatkast? Houd dan rekening met zo’n €2.000 extra. Ga je voor inductie, gas of elektrisch? Ga je voor een werkbladafzuiging of normale afzuiging. Er zijn tal van afwegingen en je kunt het zo gek (en duur) maken als je zelf wilt!

Lees meer over de 7 voordelen van een Quooker. Of ben je benieuwd naar het verschil tussen een wijnkoelkast of wijnklimaatkast?

wijnkoelkast en wijnklimaatkast Keukenstudio ter laak

Werkblad

Het werkblad is een belangrijke eyecatcher van je keuken. Ook hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn veel verschillende materialen waar je uit kan kiezen met een diverse prijsrange: kunststof, rvs, hout, beton, keramiek, bamboe of natuursteen. De kosten van een werkblad liggen tussen de €1.500 en €5.000.

Montage en installatie

Het laten plaatsen van een nieuwe keuken is een klus die je zelf kunt doen, maar het is ook mogelijk om dit door een keukenspecialist te laten doen. De kosten van het laten plaatsen van een nieuwe keuken ligt gemiddeld rond de €1.500. Dit is uiteraard afhankelijk van alle bijkomende werkzaamheden, zoals het verleggen van leidingen, stuken en tegelen.

Dit kost een nieuwe keuken inclusief montage

Bij Keukenstudio ter Laak kies je voor een complete keuken, inclusief apparatuur en montage. Onze vakkundige monteurs hebben jarenlange ervaring met het monteren en installeren van keukens. Keukenkasten en werkblad worden door Keukenstudio Ter Laak bij u thuis geleverd, evenals alle inbouwapparatuur die u gekozen heeft voor uw keuken. De keukenkasten worden deskundig gemonteerd en uiteraard zorgen onze monteurs voor een perfecte afwerking van de keuken. Alle apparatuur wordt meteen aangesloten, zodat de keuken gebruiksklaar wordt opgeleverd. Keukenstudio Ter Laak zorgt daarmee voor een keukenmontage van A tot Z, zodat u direct aan de slag kunt met koken!

Een complete keuken inclusief apparatuur, montage en installatie kost gemiddeld €25.000.

Wist je dat Keukenstudio ter Laak zelfs een totaalinstallateur is? Geen keuken(ruimte) is ons te gek. Hierbij kun je alles bij één partij onderbrengen! Neem contact op voor meer informatie.

Jouw keuken binnen handbereik bij Keukenstudio ter Laak

Nu je een idee hebt van de kosten van een nieuwe keuken en wat invloed heeft op de prijs, laten we eens kijken hoe Keukenstudio Ter Laak je kan helpen bij het kopen van een nieuwe keuken. Kom langs in onze showroom en we gaan samen aan de slag met het ontwerp van jouw droomkeuken! Je krijgt altijd persoonlijk advies, we passen alles aan op jouw wensen. Een compleet uitgeruste keuken met A-merk apparatuur. Kies voor één van onze vele keukens of ga voor maatwerk. Jouw nieuwe keuken wordt compleet geleverd en wordt perfect door ons gemonteerd en geïnstalleerd. Samen creëren we een keuken die naadloos aansluit bij jouw behoeften en wensen.

We gaan zelfs een stap verder

Bij Keukenstudio Ter Laak gaan we verder dan alleen het leveren van jouw droomkeuken, indien gewenst. We zijn namelijk ook een totaalinstallateur, wat betekent dat we alle aspecten van de installatie kunnen verzorgen, zelfs inclusief elektrawerk. Dit bespaart je tijd en moeite, en zorgt ervoor dat je keuken perfect wordt geïnstalleerd.

  • Persoonlijk advies
  • Minimaal 5 jaar garantie
  • Inbouwapparatuur van A-merken
  • Topkwaliteit tegen een eerlijke prijs
  • Inclusief montage en installatie door onze vakkundige monteurs

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op of maak een afspraak om te beginnen met het plannen van je nieuwe keuken!

Bezoek onze showroom

Laat u inspireren en adviseren door onze eigen vakmensen!

Keuken inspiratieboek aanvragen bij Keukenstudio Ter Laak

Laat u inspireren met uw persoonlijke keuken inspiratieboek!

dark-background
terlaak-map-bg-mobile

Al meer dan 60 jaar een begrip in de bollenstreek

Bezoek onze showroom

terlaak-footer-map-bg terlaak-bg-mobile