Quooker

CUBE - kokend water liggend

Kokend water kraan van Quooker

Of je nou koud, warm en 100°C kokend water wilt, de kokend waterkraan van Quooker-kraan kan het allemaal in een handomdraai. De kraan is uit te breiden met een CUBE-reservoir voor gekoeld en bruisend water. Daarmee zet je zó een pot thee of een kan limonade op tafel. En ook koken en afwassen wordt een eitje. 

De kraan die alles kan

In de moderne keuken zijn innovaties altijd welkom, en de Quooker is daar geen uitzondering op. De werking van de Quooker is gebaseerd op slimme en veilige technologie. Het apparaat is uitgerust met een reservoir dat constant op temperatuur wordt gehouden. Hierdoor is het mogelijk om op elk moment van de dag direct kokend water uit de kraan te tappen.

De bediening is intuïtief: met een simpele draai aan de kraan wordt kokend water beschikbaar gesteld. Een ingebouwd beveiligingssysteem voorkomt onbedoeld gebruik door bijvoorbeeld kinderen. De Quooker is niet alleen snel en efficiënt, maar ook veilig in gebruik.

Lees hieronder alles over de Quooker:

 • Hoe werkt de kokendwaterkraan van Quooker?
 • Wat kost een Quooker?
 • Wat verbruikt een Quooker?
 • Hoe stel je jouw perfecte Quooker samen?

Bezoek onze showroom

Laat u inspireren en adviseren door onze eigen vakmensen!

Duizendblad32Noordwijk-09 Wilhelminalaan12Hillegom12 13_Ter_Laak_Keuken_Grijs_Koster Noordwijk12 Noordwijk-07 Noordwijkerhout5

Hoe werkt een Quooker?

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het keukenblad en tenminste één reservoir dat 100°C kokend water bevat, geplaatst onder het keukenblad. Het reservoir is vergelijkbaar met de isolatie van een thermosfles, waardoor de warmte effectief behouden blijft zonder verlies. Slechts een minimale hoeveelheid energie (10 watt) is nodig om het water in het reservoir op de gewenste temperatuur te houden. Dit reservoir is verbonden met de waterleiding, zodat bij het tappen van kokend water uit de kraan onmiddellijk vers water het reservoir in stroomt vanuit onder het keukenblad.

Wat kost een Quooker?

De Quooker kranen zijn beschikbaar vanaf € 1.295 (Flex in Chrome met een PRO3 reservoir). De kosten van een Quooker kunnen variëren en afhankelijk zijn van:

 • Het specifieke model
 • De functionaliteiten
 • De extra accessoires
 • De kraanstijl
 • Het type reservoir
 • Installatie

Het is raadzaam om contact op te nemen met Keukenstudio Ter Laak, een erkende Quooker-dealer en installateur, voor specifieke prijsinformatie en advies.

Wat verbruikt een Quooker?

Het energieverbruik van een Quooker varieert afhankelijk van het specifieke model en gebruik. Hier zijn enkele punten met betrekking tot het energieverbruik:

 • Standby-verbruik: Quooker-systemen zijn over het algemeen goed geïsoleerd, met een laag standby-verbruik. Het vermogen dat nodig is om het water in het reservoir op temperatuur te houden, zoals bijvoorbeeld 10 watt, is vaak minimaal. Het stand-by verbruik is maar 8 cent per dag wat neer komt op €29,78 per jaar.

 • Tappen van kokend water: Het energieverbruik bij het tappen van kokend water is hoger, maar het duurt slechts enkele seconden om het water te leveren, wat het totale energieverbruik beperkt ten opzichte van een traditionele waterkoker.

 • Efficiënt ontwerp: Quooker-systemen zijn ontworpen om energie-efficiënt te zijn, waardoor ze over het algemeen zuinig zijn in vergelijking met traditionele methoden om kokend water te verkrijgen.

Wist je dat je met een Quooker water en energie kunt besparen? Doe hier de bespaarcheck. Zo krijg je direct een indicatie wat jouw huishouden verbruikt en wat je met een Quooker bespaart.

Hoe stel je jouw perfecte Quooker samen?

De Quooker kraan is volledig aanpasbaar naar uw wensen, budget en smaak. De kokenwaterkraan is verkrijgbaar in verschillende modellen. Kies uit:

 • Quooker Fusion: koud, warm en kokend water uit één kraan
 • Quooker Front: een hendel aan de voorkant bij de uitloop van de kraan voor warm en koud water
 • Quooker Flex: met een handige, flexibele uittrekslang
 • Quooker Nordic Twintaps: een set van twee kranen in hetzelfde design
 • Quooker Nordic (classic) single tap: een Quooker kraan die te combineren is met jouw eigen mengkraan

Bekijk alle modellen op Quooker.nl of voor meer informatie over prijzen en accessoires.

U kunt de kraan helemaal aanpassen naar uw eigen wensen. Zo is de kraan in meerdere kleuren beschikbaar:

Daarnaast is de Quooker uit te breiden met vele opties:

 • Zeepreservoir in dezelfde kleur als de kraan
 • Extra groot kokendwater reservoir tot 7 liter direct kokend water en onbeperkt warm water
 • CUBE-reservoir voor gefilterd en/of bruisend water

Gekoeld, bruisend en gefilterd water

Wanneer je een CUBE-reservoir aan het systeem toevoegt, komt er naast direct 100°C kokend, ook gekoeld en bruisend water uit de kraan. Het reservoir is uit te breiden met een Active Carbon waarmee de kwaliteit van het water wordt verbeterd doordat het onaangename smaken en geuren vermindert. Het Hollow Fiber filter zuivert het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën. Zwevend stof en zanddeeltjes worden hiermee ook uit het water verwijdert.

Meer informatie over de Quooker in combinatie met een CUBE-reservoir lees je hier!

Maak een afspraak in de showroom van Keukenstudio Ter Laak om de prachtige Quooker kranen te bewonderen!

Contact met Keukenstudio Ter Laak

Heeft u een vraag of wilt u contact met ons team?

dark-background
terlaak-map-bg-mobile

Al meer dan 60 jaar een begrip in de bollenstreek

Bezoek onze showroom

terlaak-footer-map-bg terlaak-bg-mobile