Quooker - keukenstudio ter laak

Quooker: 7 voordelen van een kokend water kraan

Tegenwoordig wordt in één op de vijf keukens een Quooker ofwel kokend water kraan geplaatst. Deze handige uitvinding is niet meer weg te denken uit een moderne keuken en is een echte must-have voor de theeliefhebber. Want zeg nou zelf, kokend water én warm, koud, gekoeld en zelfs bruisend water allemaal uit één kraan, dat is toch heerlijk? We leggen je uit hoe de Quooker precies werkt én geven je 7 voordelen van een kokend water kraan.

Wat is een Quooker?

De naam verklapt het al een beetje, maar een Quooker is simpelweg een kokend water kraan. Een kraan die je in je keuken kan plaatsen, waar direct kokend water uitkomt. Het is een Nederlandse uitvinding van Henri Peter, waarmee Quooker de meest gevestigde naam heeft binnen de merken die een heet water kraan verkopen.

Hoe werkt een Quooker?

Een Quooker bestaat uit een kraan en een reservoir die onder het aanrecht staat, met water dat altijd op 100°C wordt gehouden. Het reservoir is sterk geïsoleerd, waardoor slechts 10 watt nodig is om de temperatuur te handhaven. Daarnaast is deze direct verbonden met de waterleiding, waardoor het reservoir direct gevuld wordt met vers water wanneer je kokend water afneemt. Met de Quooker CUBE, kun je zelfs gefilterd en bruisend water uit de kraan halen. Hier komt dan wel nog een extra reservoir bij.

Quooker - Keukenstudio ter Laak

De 7 voordelen van een kokend water kraan

1.     Het bespaard energie

Quookers zijn niet alleen snel, maar ook energiezuinig. Omdat het reservoir constant op temperatuur wordt gehouden, is er geen verspilling van energie bij het verwarmen van water telkens wanneer je het nodig hebt met een waterkoker.

2.     Het bespaard water

Doordat je alleen de hoeveelheid water gebruikt die je nodig hebt, minimaliseert de Quooker waterverspilling. Dit draagt bij aan zowel water- als energiebesparing.

3.     Het bespaard tijd

Met een Quooker hoef je nooit meer te wachten op water dat kookt. Het bespaart kostbare tijd tijdens het koken en maakt het bereiden van warme dranken een fluitje van een cent.

4.     Het bespaard ruimte

Weg met de waterkoker en fluitketel! De Quooker bespaart ruimte op je aanrecht waardoor je keuken er opgeruimder uitziet en meer functionele werkruimte biedt.

5.     Het is veilig

Dankzij een goed geïsoleerde kraan wordt de buitenkant niet te heet om aan te raken. Daarnaast heeft de kraan een kind veilige bedieningsknop. Daarnaast brandt er een lichtring ter waarschuwing wanneer je kokend water afneemt.

6.     Het is duurzaam door minder plastic afval

Gefilterd water uit plastic flessen is verleden tijd. Zelfs met de Quooker CUBE kun je bruisend water uit de kraan halen, waardoor je geen flessen spa rood meer hoeft in te slaan. Hierdoor heb je automatisch ook minder plastic afval.

7.     Het smaakt beter

Door een HiTAC- koolstoffilter in het Quooker-resevoir wordt het drinkwater maximaal gereinigd. Bij de CUBE zit er zelfs een active carbon en hollow fiber filter in. Het water in het reservoir wordt doorgekookt en opgeslagen op een temperatuur van 108°C. Hierdoor smaakt het water uit een Quooker lekkerder en zuiverder dan uit een normale kraan.

Lees hier alles over een Quooker in jouw keuken. Wat verbruikt een Quooker, wat kost een Quooker? En hoe stel je de perfecte heetwaterkraan samen. We vertellen het allemaal!

quooker - keukenstudio ter laak

Upgrade je keuken bij Keukenstudio ter Laak met een Quooker

Een Quooker of heet waterkraan is dus niet zomaar een kraan; het is een slimme investering die de efficiëntie en energiebesparing in je keuken verbetert. Met de voordelen als water- tijd- en ruimtebesparend is het een onmisbare toevoeging in de moderne keuken. Wil jij ook een heet water kraan in jouw keuken? Bij Keukenstudio ter Laak staan we voor je klaar om jou te voorzien van het beste advies geheel passend bij jouw wensen en behoeften.

Waar wacht je nog op? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak, ontdek het gemak van direct kokend water binnen handbereik!

Bezoek onze showroom

Laat u inspireren en adviseren door onze eigen vakmensen!

Keuken inspiratieboek aanvragen bij Keukenstudio Ter Laak

Laat u inspireren met uw persoonlijke keuken inspiratieboek!

dark-background
terlaak-map-bg-mobile

Al meer dan 60 jaar een begrip in de bollenstreek

Bezoek onze showroom

terlaak-footer-map-bg terlaak-bg-mobile