Noordwijkerhout13

De 7 keukentrends van 2024

We nemen je mee in de 7 belangrijkste keukentrends van 2024. Het nieuwe jaar brengt nieuwe ontwikkelingen en trends met zich mee in keukendesign. De keuken is een belangrijke ruimte in huis. Het is de plek waar we koken, eten en samenkomen met vrienden en familie. In dit artikel gaan we in op de kleuren, materialen, functionaliteit en stijl van de keukens anno 2024. Leer hoe deze trends jouw keuken kunnen transformeren!

1. Duurzaamheid in design

Duurzaamheid is niet alleen een trend, maar ook een levensstijl die ook zijn weg vindt naar de keuken. Bij Keukenstudio ter Laak omarmen we de kracht van milieuvriendelijke keuzes. We zien steeds meer keukens die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals gerecycled hout en plastic maar ook bamboe en kurk.

2. Slimme technologie

Slimme technologie is een trend die zich al een aantal jaar doorzet. Met de opkomst van slimme apparaten en geïntegreerde technologie wordt koken en leven naadloos samengevoegd.  Ook in de keuken zien we steeds meer slimme oplossingen, zoals inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging, afzuigkappen met ingebouwde Sonos-luidsprekers, slimme koelkasten of bijvoorbeeld een oven die in tweeën is opgesplitst waarmee je de boven- en onderkant apart kunt instellen. Of wat dacht je van een Quooker, waarmee je direct bruisend of kokend water uit de kraan haalt.

keukentrends 2024 - keukenstudio ter laak

Bekijk deze gerealiseerde parallele moderne keuken in Noordwijk.

3. Natuurlijke materialen

Puur natuur! Een keukentrend van 2023 die zich doorzet in 2024. Natuurlijke materialen zijn al een lange tijd in trek in de keuken. Materialen zoals hout, marmer en natuursteen. Niet alleen natuurlijke materialen, maar ook aardse tinten zijn populair. Houd de keuken rustig in combinatie met een warm natuurlijk karakter.

Woonkeuken met keukeneiland - natuurlijke materialen - keukentrends 2024 - keukenstudio ter laak

Bekijk deze gerealiseerde woonkeuken met keukeneiland in Noordwijk.

4. Zachte kleuren

Na jaren van donkere keukens, zien we in 2024 een trend naar zachtere kleuren. Denk aan zachte aardetinten als beige, taupe en crème. Deze kleuren zorgen voor een ruimtelijke en rustige uitstraling. Een minimalistisch keukendesign sluit hier volledig op aan. Rust en eenvoud is een trend die we in 2024 nog meer zullen zien.

Zachte kleuren - keukentrends 2024 - keukenstudio ter laak

Bekijk deze gerealiseerde modern landelijke keuken in Oestgeest.

5. Japandi keukens

Japandi is een combinatie van Scandinavisch design met de elegantie van Japans minimalisme. Deze stijl kenmerkt zich door eenvoud, functionaliteit en natuurlijke materialen zoals hout. Wat aansluit op de hiervoor genoemde trends. Het is een woonstijl die al een tijdje in de interieurwereld speelt, maar in 2024 zal deze trend zicht doorzetten naar de keuken.

6. Lichtere houtsoorten

Hout is al langer een populaire keuze in keukendesign. Voorheen zagen we veel donker hout, in 2024 zal dit meer gaan verschuiven naar lichtere houtsoorten zoals eiken-, beuken- en berkenhout. Deze houtsoorten zij niet alleen tijdloos, maar ook nog eens duurzaam.

lichtere houtsoorten - keukentrends 2024 - keukenstudio ter laak

Bekijk deze gerealiseerde moderne keuken in Noordwijkerhout.

7. Hoge keukenkasten

Laat je keuken letterlijk naar nieuwe hoogten stijgen met hoge keukenkasten die zich uitstrekken tot aan het plafond. Doordat de kasten doorgetrokken worden tot aan het plafond krijgt je keuken een strakke en rustige uitstraling én maximaliseer je jouw opbergruimte in de keuken. Ideaal toch?

Keukentrends 2024 in kleuren

In 2024 zien we een trend naar zachte, natuurlijke kleuren in de keuken. Het brengt een aardse en zacht palet aan kleuren naar de keuken, waarin beigetinten en taupe de hoofdrol spelen. Deze kleuren zorgen voor een ruimtelijke en rustige uitstraling, welke tijdloos passen in elk interieur. Maar ook geheel passen bij de trends als zachte kleuren, Japandi keukens en lichtere houtsoorten. Maar ook de natuur/aardetinten zoals lichtbruin, donkergroen en diepblauw zijn ook populair. Deze kleuren zijn warme en zorgen voor een sfeervol en gezellig gevoel. Ook zijn deze kleuren goed te combineren met andere lichte of juist donkere tinten. Zoals eerder vermeld zijn ook de lichtere (gerecyclede) houtsoorten in combinatie met aardse tinten helemaal in. Laat je inspireren door de veelzijdigheid van kleuren en geef jouw keuken een frisse uitstraling. Bekijk de 10 populairste keuken kleuren van 2024.

Ontwerp jouw droomkeuken bij Keukenstudio ter Laak

Bij Keukenstudio Ter Laak begrijpen we dat jouw keuken een weerspiegeling moet zijn van jouw persoonlijke stijl en behoeften. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij je helpen bij het realiseren van jouw droomkeuken volgens de laatste trends. Of je nu geïnteresseerd bent in duurzaamheid, natuurlijke materialen, slimme technologieën, zachte kleuren of toch heel wat anders? Wij hebben alles in huis om aan jouw wensen te voldoen.

Neem vandaag nog contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Noordwijkerhout, waar onze deskundige keukenadviseurs klaarstaan om je te helpen!

Bezoek onze showroom

Laat u inspireren en adviseren door onze eigen vakmensen!

Keuken inspiratieboek aanvragen bij Keukenstudio Ter Laak

Laat u inspireren met uw persoonlijke keuken inspiratieboek!

dark-background
terlaak-map-bg-mobile

Al meer dan 60 jaar een begrip in de bollenstreek

Bezoek onze showroom

terlaak-footer-map-bg terlaak-bg-mobile