moderne keuken met houten look

Dé ultieme gids voor het kiezen van de juiste keukenkasten

Het kiezen van de juiste keukenkasten voor jouw huis kan een uitdagende taak zijn, gezien de vele opties die beschikbaar zijn. Van materialen en stijlen tot functionaliteit en onderhoud, er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. In deze gids van Keukenstudio ter Laak nemen we je mee door de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van keukenkasten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die perfect past bij jouw behoeften en stijl.

Wat zijn de beste materialen voor keukenkasten?

Bij het kiezen van keukenkasten is het materiaal een van de belangrijkste overwegingen. Wil je je keuken een luxe uitstraling geven dan is bijvoorbeeld DirectLACK van Ballerina, in hoogglans of in mat, de perfecte keuze voor jou. De speciale productietechnologie maakt DirectLACK bijzonder resistent en krasbestendig waardoor het oppervlak gedurende lange tijd behouden blijft en jij extra lang kan genieten van jouw keuken!

Past een houtlook nou wat meer bij jou? Dan is het materiaal Melaminharz het perfecte materiaal om voor jouw keuken te kiezen! Weet je niet welke stijl, en dus welk materiaal de perfecte keuze voor jou is? Hier vind je meer keukeninspiratie.

Handgrepen van de keuken

Ook handgrepen zijn belangrijk voor het uiterlijk van jouw keuken. Bij Keukenstudio ter Laak heb je oneindig veel keuze. Zo kun je je keukenkasten knoppen geven voor een meer klassieke look, voor een industriële uitstraling van je keuken kun je kiezen voor metalen handgrepen, Ga je meer voor rust en minimalisme? Dan zijn greeploze keukenfronten de perfecte keuze voor jou!

Grafietgrijze keuken
Bekijk hier de gerealiseerde moderne grijze keuken Noordwijkerhout

Welke stijl past bij jouw persoonlijkheid?

Keukenstudio ter Laak heeft een breed assortiment aan stijlen. Van tijdloze klassiekers tot moderne keukens, de keuze voor een stijl van keukenkasten kan grote impact hebben op de uitstraling van jouw keuken. Ontdek hier de verschillende stijlen en vind de smaak die het beste bij jou past!

Design keuken

Een design keuken is niet alleen chic, maar ook veelzijdig en een echte blikvanger in huis! Bij Keukenstudio ter Laak vind je design keukens van hoogwaardige kwaliteit, waarbij de nadruk ligt op perfecte afwerking en luxueuze materialen. Greeploze keukenkastjes of een minimalistische handgreep sluiten hierop perfect aan.

Industrieel

Hou je meer van een wat stoerdere look? Dan is een industriële keuken perfect voor jou! De industriële keuken is een keukenstijl die niet meer weg te denken is. Deze keuken combineert stoer en stijlvol op een unieke manier. Industriële keukens kenmerken zich door robuuste materialen zoals beton en metaal, gecombineerd met warme materialen zoals hout en steen. Voor industriële keukens passen handgrepen en kastdeuren met een vintage uitstraling, zoals stoere metalen grepen en grove houten kastdeuren.

Modern

Een moderne keuken is tijdloos en past in vrijwel elk interieur. Deze keukens zijn strak vormgegeven, maar stralen tegelijkertijd gezelligheid uit. Bij Keukenstudio Ter Laak vind je moderne keukens die zijn uitgerust met de beste apparatuur en accessoires, waardoor je verzekerd bent van comfort, stijl en rust. In een moderne keuken passen strakke handgrepen en kastdeuren met een gladde afwerking, zoals greeploze kasten of kasten met subtiele metalen handgrepen.

moderne witte parallelle keuken
Bekijk hier de gerealiseerde moderne parallelle keuken in Noordwijk

Klassiek

Een klassieke keuken straalt nostalgie en warmte uit en is perfect voor wie op zoek is naar een tijdloze en stijlvolle keuken. Bij Keukenstudio Ter Laak kun je kiezen uit verschillende materialen, opstellingen en kleuren om jouw klassieke keuken helemaal naar wens samen te stellen. Bij klassieke keukens passen handgrepen en kastdeuren met een meer traditionele uitstraling, zoals elegante handgrepen en kastdeuren met verfijnde panelen. 

Landelijk

De landelijke keuken staat bekend om zijn natuurlijke materialen, zachte kleuren en gezellige uitstraling. Deze keukens zijn perfect voor wie houdt van een woonkeuken waarin koken en samen zijn centraal staan. In landelijke keukens passen handgrepen en kastdeuren met een rustieke uitstraling, zoals knoppen van keramiek en kastdeuren met ingelegde details.

Functionaliteit en indeling

Naast dat keukenkasten er mooi uit moeten zien is functionaliteit ook erg belangrijk. Bij keukenstudio ter Laak denken wij graag met jou mee om de keukenkasten zo te ontwerpen dat het volledig voldoet aan jouw wensen! Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het indelen van jouw keukenkasten.

Opbergmogelijkheden in kasten

Denk aan hoekkasten en ingebouwde organizers in lades om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Een afval sorteercentrum in de onderkast is ook een perfecte oplossing om ruimte te besparen in de keuken. Met slimme kastinrichtingen en apparatuur kun je elke hoek van je keuken tot zijn recht laten komen. Daarnaast kun je gebruik maken van een draaicarrousel om daar bijvoorbeeld je pannen in kwijt te kunnen en de hoek in je keuken optimaal te benutten.

4 Keukentrends in keukenkasten

Net als andere aspecten van interieurdesign, zijn er ook trends in keukenkastontwerp.

  • Lichte kleuren in de keuken

Beige, taupe en crème zijn kleuren die in 2024 de nieuwe trend zijn als het gaat om kleuren voor de keuken. Waarbij eerst donkere kleuren populair waren zijn lichte kleuren nu niet meer weg te denken.  Deze kleuren zorgen voor een ruimtelijke en rustige uitstraling. Een minimalistisch keukendesign sluit hier volledig op aan. Rust en eenvoud is een trend die we in 2024 nog meer zullen zien.

moderne witte landelijke keuken
Bekijk hier de gerealiseerde modern landelijke keuken in Oegstgeest

  • Duurzame materialen

Er is een groeiende vraag naar keukenkasten gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, gerecycled glas en FSC-gecertificeerd hout. Keukenstudio te Laak heeft ook milieuvriendelijke opties in materialen, we zien steeds meer keukens die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals gerecycled hout en plastic maar ook bamboe en kurk.

  • De hoogte in

In de 7 keukentrends van 2024 werd het al benoemd. De nieuwe trend van dit jaar zijn keukenkasten die de hoogte in gaan, hiermee bedoelen we keukenkasten die tot aan het plafond uitstrekken. Doordat de kasten doorgetrokken worden tot aan het plafond krijgt je keuken een strakke en rustige uitstraling én maximaliseer je jouw opbergruimte in de keuken.

moderne keuken met houten look
Bekijk hier de gerealiseerde moderne keuken in Noordwijkerhout

  • Een opvallende achterwand

Achterwanden met opvallende patronen of texturen voegen een uniek element toe aan keukenkasten en worden steeds vaker gebruikt als designaccent. Gekleurde tegeltjes maar ook houtenpanelen zijn een sfeervolle toevoeging aan de keuken. Deze accenten zorgen voor een speelse en persoonlijke touch in jouw keukenontwerp en laten je eigen stijl naar voren komen.

3 Tips voor onderhoud en reparatie van keukenkasten

Het onderhouden en repareren van je keukenkasten is essentieel voor het behoud van hun schoonheid en functionaliteit. we geven je handige tips en trucs om je keukenkastjes in topconditie te houden en kleine beschadigingen te herstellen of geef je keuken een geheel nieuwe look zonder een nieuwe keuken te plaatsen!

    1. Schoonmaken van keukenkasten

Om je keukenkastjes in optimale conditie te houden, is regelmatig onderhoud en reiniging essentieel. Een goede tip is daarom ook om milde reinigingsmiddelen te gebruiken en schurend materiaal te vermijden. Regelmatig onderhoud is belangrijk, maak de keukenkastjes regelmatig schoon en houd ze stofvrij om de levensduur te verlengen.

    2. Beschermen van de keukenkasten

Om de keukenkasten zo lang mogelijk mooi te houden is een belangrijke tip; laat de oven met de deur dicht afkoelen. Op deze manier kunnen de keukenkastjes niet aangetast worden door de hitte van de hete oven. Voorkom ook langdurige inwerking van vocht, dit kan je voorkomen door de afzuigkap aan te zetten wanneer je aan het koken bent en overtollig water bij het schoonmaken van de keuken te vermijden.

   3. Reparatie en restauratie

Voor beschadigingen hoef je niet gelijk een nieuwe keuken te plaatsen. Bij kleine beschadigen van keukenkasten kun je overwegen deze te laten repareren of restaureren om ze weer als nieuw uit te laten zien, denk hierbij aan het wrappen van je keukenkasten. Hierbij breng je een dun laagje folie aan bestaande keukenkastjes of keukenlades. Het wrapfolie blijft tot wel 10 jaar zitten en geeft jou, misschien wel oude keuken, een geheel nieuwe look!

Kom langs bij de showroom van Keukenstudio ter Laak

Op zoek naar jouw ideale keukenkasten, maar twijfel je nog? Maak je geen zorgen! Bij keukenstudio ter Laak staan we klaar om je te helpen. Met ons advies en uitgebreide mogelijkheden, kunnen we samen jouw droomkeuken realiseren. Maak vandaag nog een afspraak in onze showroom om de verschillende stijlen en materialen te bekijken en ontdek hoe wij jouw visie werkelijkheid kunnen maken!

  • Persoonlijk advies
  • Minimaal 5 jaar garantie
  • Inbouwapparatuur van A-merken 
  • Topkwaliteit tegen een eerlijke prijs
  • Inclusief montage en installatie door onze vakkundige monteurs

En dat is nog niet alles! Wist je dat wij niet alleen helpen bij het kiezen van de perfecte keuken, maar ook bij het ontwerpen ervan? We gaan zelfs een stap verder door een totaalinstallateur te zijn. Dat betekent dat wij niet alleen de keukenruimte kunnen aanpakken, maar ook het elektrawerk en alle andere aspecten die bij het creëren van jouw droomkeuken komen kijken.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op of maak een afspraak om te beginnen met het plannen van je nieuwe keuken!

Bezoek onze showroom

Laat u inspireren en adviseren door onze eigen vakmensen!

Keuken inspiratieboek aanvragen bij Keukenstudio Ter Laak

Laat u inspireren met uw persoonlijke keuken inspiratieboek!

dark-background
terlaak-map-bg-mobile

Al meer dan 60 jaar een begrip in de bollenstreek

Bezoek onze showroom

terlaak-footer-map-bg terlaak-bg-mobile